همه چیز در مورد خواص و مضرات کاکائو و شکلات
مضرات کاکائو ،مضرات کاکائو برای کودکان،مضرات کاکائو در بارداری،مضرات کاکائوی تلخ،مضرات کاکائو برای خانم ها،مضرات کاکائو برای زنان باردار،مضرات کاکائو در دوران بارداری،مضرات کاکائو در طب سنتی،مضرات کاکائو برای معده،مضرات کاکائو و قهوه،عوارض کاکائو برای کودکان،مضرات شیر کاکائو برای کودکان،فواید و مضرات کاکائو برای کودکان،مضرات مصرف کاکائو برای کودکان
در این مطلب از سایت جسارت به خواص و مضرات کاکائو می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
مضرات کاکائو
کاکائو یکی از محبوب ترین مواد خوراکی در سراسر دنیاست؛ این ماده خوراکی به علت داشتن طعم مطلوب شامل
متشقات بسیار زیادی است طرفداران بسیار زیادی را نیز دارد؛ اما جدا از طعم مطلوب آن، مسئله ای که حائز اهمیت است فواید
بسیار زیاد دانه های کاکائو است که این محصول را نسبت به سایر فرآورده های خوراکی منحصر به فرد کرده است.
درخت کاکائو نوعی گیاه همیشه سبز است که در مناطق گرمسیری رشد کرده و همواره دارای شکوفه است.
گلهای این گیاه صورتی رنگ بوده، میوه آن غلاف دار است و شکلی شبیه به بلوط دارد که اندازه آن درازتر شده و به رنگ زرد
مایل به قرمز یا زرد مایل به بنفش است و زمانی که کاملا می رسد تقریبا نیم کیلوگرم وزن دارد.
کاکائو خالص و خام بیش از هر نوع ترکیبات دیگر مربوط به شکلاتها خواص مفید دارد و دانههای این گیاه
خوشمزه و پرطرفدار در حقیقت یکی از سالم ترین دانه های گیاهی سراسر جهان است. جالب است بدانید در بین شکلاتها
انواع سیاه آن بهتر از انواع روشن است . امرزه متخصصان تغذیه خوردن شکلات های حاوی کاکائو را برای همه افراد توصیه می کنند.
این دانه سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است و به دلیل سرشار بودن از مس و پتاسیم در
سلامتی قلب و عروق نقش موثری دارد. خواص و فواید این ماده برای سلامتی بسیار گسترده بوده، از مهمترین خواص درمانی آن
می توان به پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و سکته، افزایش ظرفیت فعالیت فیزیکی و ذهنی و مقابله با سرطان اشاره نمود.
خواص کاکائو
خواص دارویی و فواید پودر کاکائو :
آنتی اکسیدانی قوی
کاکائو مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از تشکیل رادیکالهای آزاد
در سلولها جلوگیری میکنند. آنتی اکسیدانها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند.
کاهش بروز سکته قلبی :
کاکائو باعث کاهش احتمال لخته شدن خون و انسداد رگها می شود که به نوبه خود باعث می گردد احتمال بروز سکته قلبی کاهش یابد.
سرشار از کربوهیدرات :
دانه های کاکائو دارای مقدار زیادی کربوهیدرات می باشند. بیشتر این کربوهیدرات به صورت نشاسته،
فیبر محلول و غیر محلول است. تنها بخش اندکی از این کربوهیدرات به صورت قند ساده است.
مقدار کمی کافئین :
دانه های کاکائو دارای مقدار بسیار کمی، به مراتب کمتر از قهوه و چای، کافئین هستند.
انواع ویتامین :
کاکائو دارای مقداری ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین C و ویتامین E است.
انواع مواد معدنی :
کاکائو مقدار زیادی مواد معدنی شامل منیزیم، کلسیم، آهن، روی، مس، پتاسیم و منگنز نیز دارد.
بیشتر بخوانید :
خواص سماق در لاغری
زنجبیل و بارداری
آلو بخارا خواص
خواص بامیه برای قند خون
مقابله با چاقی و دیابت : کاکائو التهاب مربوط به چاقی را محدود کرده و از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند.
این گفته نتیجه پژوهش محققان دانشگاه پنسیلوانیا است که در European Journal of Nutrition به چاپ رسید.
بر خلاف شکلات که به دلیل داشتن کرهی کاکائو یک مادهی غذایی چرب محسوب میشود، پودر کاکائوی بهدست آمده از کاکائوی جامد حاوی کالری،
چربی و قند کمی میباشد و در عین حال سرشار از فیبر است. محققان معتقدند که کاکائو میتواند حالت مقاومت به انسولین و مشکلات کبدی را کاهش دهد.
مضرات کاکائو برای کودکان
در مورد مصرف کاکائو توصیه میشود افرادی که به طور مکرر دچار کابوس های شبانه می گردند، بهتر است در مصرف شکلات های کاکائویی احتیاط کرده چراکه ثابت شده مصرف آن می تواند تشدید کنننده این کابوسها باشد. مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن برخی ترکیبات شیمیایی میتواند حالتی شبیه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد و به ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.با وجود گسترده بودن خواص این کاده خوراکی و توصیه متخصصان به مصرف آن، زیاده روی در مصرف شکلاتهای کاکائویی می تواند موجب مسمومیت با علائمی همچون تحریک پذیری، بیقراری، سر درد، لرزش عضلانی، تهوع، بی نظمی یا افزایش ضربان قلب و اختلال خواب شود.
مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی میشود. کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد
کاکائو و محصولات آن خودداری کنند. برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است.
مضرات کاکائو در بارداری
کاکائو و شکلات فواید زیادی دارند؛ به طوری که مصرف مقدار کمی از آن میتواند سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کند.
ولی همیشه کاکائو و شکلات؛ جزء خوراکی های ممنوعی بودند که خانم های باردار باید از آن دوری میکردند.
این مسئله در حالیست که تحقیقات اخیر توسط الیزابت Tricheو همکارانش در مرکز ییل برای پری ناتال، کودکان و اپیدمیولوژی محیط زیست
نشان می دهد که شکلات ممکن است زنان باردار را از فشار خون بالا و یا از زایمان قبل از موعد مقرر محافظت کند.
وقتی که بدن شما کافئین را به سرعت پردازش می کند بدن کودک شما همان مواد شیمیایی را برای شکستن دارو ندارد.
با توجه به نظر مرکز سلامت زنان Epigee، کافئین در جفت نفوذ می کند و در جریان خون نوزاد عبور می کند و برای یک دوره طولانی
باقی می ماند کافئین ضربان قلب کودک شما را بالا می برد و به طور بالقوه روی جنبش در رحم شما تاثیر می گذارد کافئین
همچنین مانع از جذب کلسیم و آهن مصرفی می شود که ممکن است روی توسعه کودک شما تاثیر بگذارد.
مصرف زیاد و بیش از اندازه پودر کاکائو باعث بروز برخی عوارض و ناراحتی های زیر خواهد شد :
– تکرر ادرار و یبوست
– کک و مک و کهیر
– زیاد شدن اسید اوریک خون
– تپش قلب و بی خوابی
– ناراحتی کبد و اعصاب
– افراد مبتلا به آسم، تپش قلب، تصلب شرائین، کلسترول، نقرس، دیابت، سنگ کلیه، هپاتیت روده و رماتیسم مجاز به مصرف کاکائو نمی باشند .
مضرات کاکائو
بیشتر بخوانید :